TANNING EN BEAUTY STUDIO HEERHUGOWAARD

Oncologie massage / Massage bij Kanker

Wat kan oncologie massage voor U betekenen?

En dan is daar de ingrijpende diagnose: kanker.

Je wereld staat op zijn kop, en in mijn geval was ik verdoofd en in de ontkennings fase. Dit gebeurd mij niet. De arts schakelt gelijk over op het behandelplan en de aankomende week mag ik al beginnen, joepie is niet echt het juiste woord,...   

 

Kanker en zoals ik het ''liever'' noem; oncologie is een ingrijpende ziekte. De ziekte neemt bezit van je lichaam (en van je agenda) De controle is weg. Je leeft van afspraak naar afspraak, van datum naar datum. En dan is daar de onvermijdelijke dag van de uitslag,....   Vreselijk! Vooral de dagen er vlak voor. 

 

De behandeling met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie laat zijn sporen achter, zowel lichamelijk als geestelijk. Als je de diagnose krijgt, kom je direct in een medische achtbaan terecht. Alle aandacht is gericht op de diagnose en niet meer op de persoon zelf. Je wordt gezien als patiënt, de aanrakingen zijn bijna alleen nog maar met een medische reden. Terwijl een aanraking zo ontzettend belangrijk is, zeker een aanraking met aandacht zoals bij oncologie massage is heerlijk. 

 

 

Zowel lichaam als geest hebben behoefte aan ontspanning. Door kennis van de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen daarvan, wordt een optimale ont-spanningsmassage verkregen. De massage wordt helemaal aangepast en afgestemd op jouw wensen en je conditie. Hierdoor raakt het lichaam niet verder uit balans, maar ont-spant. Een massage helpt het contact mét en het vertrouwen in je lichaam te herstellen. Maar nog veel belangrijker: de massage kan symptonen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen.

 

Ook steeds meer ziekenhuizen bieden steeds vaker oncologie massage aan als complementaire ondersteuning.

 

Ocologie massage geeft geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven.

Het kan in alle fasen van worden gegeven: voor, tijdens en na de behandeling, maar ook in de palliatieve/terminale fase.